WOENSDAG 24 OKTOBER | 15:00 | KINDERKAARTJE: €5,-

Regisseur Pieter Kuijpers

Cast Serge Price, Lisa Smit, Willem Nijholt, Angela Schijf

Lengte 96 minuten

Jaar 2005

Taal Nederlands

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, vindt Mr. Horror. Met enge films dan. Daarom start Amsterdamned dit jaar met een horrorfilm voor de kleintjes, één van Nederlandse bodem nog wel.
De elfjarige Onnoval (Price) schrijft een verhaal waarin zijn klasgenoot, pestkop Gino, tijdens een schoolreisje gruwelijk aan zijn einde komt. Wanneer zijn verhaal vervolgens werkelijkheid dreigt te worden, moet Onnoval proberen het noodlot af te wenden. Deze verfilming van de populaire boeken van Paul van Loon leverde regisseur Pieter Kuijpers een aantal welverdiende prijzen op. Speelde Kuijpers met Off Screen al een mooi spel met realiteit en fantasie, in De Griezelbus staan die twee werelden veel verder van elkaar af. Des te knapper dat Kuijpers ze hier weet samen te brengen, met dank aan cameraman Bert Pot en een uitstekende cast.

Kinderfeestje | Facebook-evenement
Voor de vertoning van De Griezelbus is er een heel griezelig kinderfeestje vol vleermuizen en skeletten knutselen, heksendrankjes maken en spookachtige hapjes. Voor alle stoere kinderen (maar papa’s en mama’s mogen natuurlijk ook mee). Het kinderfeestje begint vanaf 13:00 uur en is op vertoon van het kaartje voor de film De Griezelbus gratis te bezoeken.