WOENSDAG 28 AUGUSTUS | 21:45 | €8,- EN GRATIS MET CINEVILLE

Regisseur Machteld van Gelder

Lengte 80 minuten

Jaar 2002-2003

Taal Nederlands

Egelzusjes, kleine watersalamanders, spuugbeestje, reuzenbovisten en de berkendoders. Jan Wolkers is, naast schrijver en beeldend kunstenaar, een groot kenner en liefhebber van de natuur.

Regisseur Machteld van Gelder vraagt daarom aan Wolkers om samen met haar een ‘literair natuurprogramma voor de jeugd’ te maken. Het programma wordt opgenomen in zijn wilde tuin op het eiland Texel, in afleveringen van 7 minuten. Wolkers wil iets laten zien wat kinderen zelf ook kunnen meemaken. Hij hoopt de kinderen op deze manier een beetje eerbied voor de natuur mee te kunnen geven. In iedere aflevering wandelt hij door zijn achtertuin en vertelt op aandoenlijke maar ook grappige wijze over de natuur. We vertonen een marathonuitzending van 80 minuten lang! Bekijk hieronder de aflevering van het spuugbeestje voor een impressie!

Deze film maakt deel uit van de Hollandsche Camping-zomeravond, samen met de film Camping (1978) van Thijs Chanowski. Klik hier voor meer informatie over deze avond, klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2019.