VRIJDAG 18 JUNI

Regisseur Michael Haneke

Cast Leonard Proxauf, Christian Friedel, Leonie Benesch, Burghart Klaußner

Lengte 2u24m

Jaar 2009

Taal Duits

Ondertiteling Nederlands

In een klein dorpje in het noorden van Duitsland gebeuren in de jaren vlak voor de Eerste Wereldoorlog vreemde gebeurtenissen, die allemaal een vorm van rituele straf lijken te zijn.

Michael Haneke’s Gouden Palm-winnaar, over een Duits boerendorp dat vlak voor het uitbreken van WOI wordt opgeschrikt door een reeks anonieme wandaden.

Wat begint als uit de hand gelopen kattenkwaad, ontaardt in rituele martelingen. Is dit allemaal het werk van één wraakzuchtige figuur of zijn we getuige van het ontstaan ​​van groepshysterie? En wat voor moraliteit ontwikkelt zich bij de kinderen, die door hun hypocriete ouders een permanent schuldgevoel krijgen?

Das Weisse Band vertelt een verhaal waar je weken over kunt mijmeren, in sprankelende zwart-witbeelden die minstens even lang op je netvlies blijven staan.


Das Weisse Band maakt deel uit van Celluloid Shrine: Films on Christianity, de Moderne Klassiekers van juni.

Een reeks filmklassiekers over het christendom (en een beetje geloof in het algemeen), met films die niet zozeer hun voetjes baadden in het heiligwater der religie, maar zich volledig onderdompelden in de gelukzaligheid, barmhartigheid, angst en beproevingen van het christelijk geloof .” Lees meer

2310cultvweisseband
ft-356867-555×314
763
weisse-band-1_preview
3463-600×600