ZATERDAG 21 DECEMBER | 16:30

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Met een speciaal samengesteld filmprogramma wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem, zoals Human Nature, waarin mens en dier van plaats wisselen, en The Walking Fish, over een zeewezen dat mens wordt.

De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om in Europa meer aandacht te geven aan korte films vieren we al een paar jaar de Europese Dag van de Korte Film, op de kortste dag van het jaar, 21 december.

Lengte programma: 86 minuten.

PROGRAMMA

Human Nature (2019, 2’)

Als je de rollen van mensen en dieren eens omdraait, kom je in een wereld waarin dieren met hun huismensjes naar de mensenarts gaan. En besef je pas goed hoe merkwaardig wij omgaan met dieren.

En Route (2019, 11’)

Wanneer Inay (9) samen met haar broertje mee op pad moet met haar vader, doet ze er alles aan om de route te vertragen. Ze weet namelijk dat als ze te laat komt, ze beloond zal worden met een lading zoete toetjes.

Vader (2019, 24’) 

VADER onderzoekt de relatie tussen een vader en zijn bijna volwassen zoon, die hij al bijna zes jaar niet meer heeft gezien.  Vader Bob neemt Shakur mee op een roadtrip om hun band te versterken. Tussendoor belt hij met zijn vriendin om te kunnen reflecteren op het verleden.

Mind My Mind (2019, 30’)

Wanneer je vertrouwt op sociale scripts om de sociale wereld te overleven, is het niet eenvoudig om van het script af te wijken. Vooral als je geobsedeerd bent door Duitse duikbommenwerpers en gewoon een meisje wilt daten.

The Walking Fish (2019, 19’)

Een ambitieuze amfibievis wil de mensenwereld ontdekken. Haar verlangen is zo sterk, dat ze transformeert in een mens. Maar zelfs als jonge vrouw blijft ze streven naar meer. Zal ze ooit tevreden zijn?