DONDERDAG 3 NOVEMBER | 21:30 | €8,-, GRATIS VOOR CINEVILLE-PASHOUDERS

Regisseur Kip Andersen, Keegan Kuhn

Lengte 90 minuten

Jaar 2014

Taal Engels

oie_24174632fTTQcWK6         groene

De grootste milieuorganisaties van de wereld zijn niet in staat de meest destructieve kracht die vandaag onze planeet bedreigt aan te pakken. Deze documentaire volgt op schokkende wijze, maar toch humoristisch, de reis van een aspirant-milieuactivist wanneer hij verwoed zoekt naar de echte oplossing voor de meest dringende milieuproblemen.

De film zal gepaard gaan met sprekers! Professor Environmental Philosophy aan de Universiteit Utrecht, Floris van den Berg en Evert Nieuwenhuis, voedsel journalist voor onder meer Vrij Nederland en De Correspondent. Op naar een betere wereld!

In samenwerking met de Groene Amsterdammer biedt Kriterion maandelijks een platform om maatschappelijke, culturele en kunstgerelateerde kwesties aan te snijden, met behulp van expertise uit de desbetreffende vakgebieden.

Regisseur Kip Andersen (no pun intended) neemt ons mee op zijn zoektocht naar een milieubewuste levensstijl. Na Al Gore’s An Inconvenient Truth dacht Andersen de wereld al stukken beter te maken door zijn afval te scheiden en korter te douchen. Echter kwam hij al snel tot de ontdekking dat dit vrij weinig nut had: de vleesindustrie produceert in z’n eentje al veel meer broeikasgassen dan al het auto-, trein-, vlieg- en vrachtverkeer in de hele wereld. Een vrij choquerend en opmerkelijk feit. Hoe komt dit? En waarom wordt hier door veel milieuorganisaties zo geheimzinnig over gedaan? Cowspiracy is net zo erg een eye-opener en choquerend als milieudocumentaires Blackfish en An Inconvenient Truth, maar met een flinke portie humor. De documentaire weergeeft de enorme impact die de vleesindustrie op het milieu heeft, maar biedt ook oplossingen en een enigszins optimisme kijk op het enorme probleem.

cowspiracy2
cowblog
cowspiracy-the-sustainability-secret
cowspiracy-infographic-metric-715×400
cowspiracy_cow