SCROLL BENEDEN VOOR TIJDEN EN TICKETS

Regisseur Andrea Arnold

Lengte 1u33

Jaar 2022

Taal Koe, Nederlands

Ondertiteling Nederlands

Deze film is een poging om stil te staan bij koeien. Om ons dichterbij hen te brengen. Om zowel hun schoonheid als de uitdaging van hun leven te zien. Niet op een romantische manier, maar op een levensechte manier. Het is een film over de realiteit van een melkkoe en het erkennen van haar geweldige diensten aan ons.

Een kalf wordt geboren. Voor Luma, een ervaren moeder, is dit routine. Ze likt haar pasgeboren kalf voordat het van haar wordt weggenomen. Het leven van Luma is een aaneenschakeling van inseminatie, baren en gemolken worden. In Cow volgt regisseur Andrea Arnold (Fish TankI, American Honey) het dagelijkse leven van een melkkoe. De camera zit zo dicht op haar huid dat zij de filmmaakster regelmatig omver loopt. Het resultaat is een intiem en puur cinematografisch portret van een individu dat gevangen zit in een kil systeem. Andrea Arnold: “De film is een poging om stil te staan bij koeien. Om zowel de schoonheid als de ellende van hun leven te zien. Niet op een romantische manier, maar op een levensechte manier. Het is een film over de dagelijkse werkelijkheid van een melkkoe en de erkenning van de geweldige dienst die ze ons bewijst.”


De voorstelling van 6 oktober (19:00) heeft een speciaal programma met een inleiding door Maarten Reesink die dieper ingaat op de diverse relaties tussen mens en dier in de de moderne samenleving. Tijdens de voorstelling zal Leonie Cornips het gedrag van Luma in Cow live proberen te duiden.
Leonie Cornips en Maarten Reesink doceren het vak Human-Animal Studies aan diverse universiteiten en instellingen (waaronder de Universiteit van Amsterdam, Maastricht University en de Internationale School Voor Wijsbegeerte). Human-Animal Studies is de internationaal snelgroeiende wetenschap over de diverse relaties tussen mens en dier in de hedendaagse samenleving.
Cow_st_8_sd-low_Copyright-Kate-Kirkwood
Cow_st_9_sd-low_Copyright-Kate-Kirkwood
Cow_st_7_sd-low_Copyright-Kate-Kirkwood
Cow_st_6_sd-low_Copyright-Kate-Kirkwood
Cow_st_5_jpg_sd-low_Copyright-Kate-Kirkwood
Cow_st_3_jpg_sd-low_Copyright-Kate-Kirkwood