ZONDAG 29 OKTOBER | 12:30 | €9,50

Regisseur Henry Selick

Cast Isabel Loef, Monic Hendrickx

Lengte 100 minuten

Jaar 2009

Taal Nederlands

Coraline Jones is net verhuisd naar een vreemd, 150 jaar oud huis in een grijs en grauw bos. Haar ouders hebben geen tijd om met haar buiten te spelen, dus gaat ze zelf op avontuur. Ze telt de lekkende ramen in huis en drukt op knoppen waarvan dit niet de bedoeling is.

Door haar zoektocht naar plezier en kattenkwaad ontdekt ze een geheime plek in het bos. Daar ontmoet ze de verlegen jongen Wybie en een geheimzinnige zwarte kat die haar blijft achtervolgen. Wybie geeft Coraline later een pop die sprekend op haar lijkt, een pop die haar naar een andere wereld leidt waar haar moeder wel lekker voor haar wil koken en haar vader niet de hele dag achter zijn computer zit. Maar waarom heeft iedereen in die andere wereld zwarte knopen in plaats van ogen? En wat moet die zwarte kat toch van haar?

Coraline en de Geheime Deur is een film uit 2009 van Henry Selick. Net als Selick’s eerdere film The Nightmare Before Christmas is Coraline een stop-motion animatiefilm die de Halloween-sfeer ademt. Vol creepy personages, mysterieuze muziek en spooky spoken. Achter al deze vorm zit echter ook functie: onder het oppervlak is Coraline een verhaal over hoe sterk en dapper kinderen kunnen zijn, maar ook over hoe ze de liefde van anderen nodig hebben.

Na de film kunnen de kids knutselen, verven, tekenen en natuurlijk een glaasje ranja drinken en wat snoep eten. Zijn jullie erbij om het mooiste spinnenweb, de zachtste sokpop, de leukste lantaarn of de engste waterverftekening te maken?

Coraline bevat geen gewelddadige scènes of anderszins aanstootgevende inhoud, maar is wel spannend. Niet geschikt voor de allerkleinsten, dus!

c4
c3
c2
c1