NU TE ZIEN

Regisseur Pawel Pawlikowsk

Cast Tomasz Kot, Joanna Kulig, Agata Kulesza

Lengte 84 minuten

Jaar 2018

Taal Pools, Frans

Ondertiteling Nederlands

Cold War is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida en My Summer of Love). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. Cold War werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Met in de hoofdrollen de Poolse acteurs Joanna Kulig en Tomasz Kot en een bijrol van actrice Agata Kulesza (bekend uit Ida).

“Paweł Pawlikowski’s love letter to his parents is a sweeping tale of passion and politics set in the shadow of the iron curtain.”
– The Guardian
Pawlikowski is in complete control of the form, but this is no austere piece of work — he even finds time for a few good jokes. Accessible, humane and compassionate: what a treat this is.”
– Empire Online
Kijkwijzer: deze film is geschikt voor kijkers van 12 jaar en ouder.