WOENSDAG 5 SEPTEMBER | 19:30 | €8,-, ZOMERAVOND-COMBITICKET €15,-

Regisseur Amy Heckerling

Cast Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy

Lengte 97 minuten

Jaar 1995

Taal Engels

Ondertiteling Engels

Steenrijke middelbare scholiere Cher leeft het leven van een Beverly Hills-prinses. Ze houdt zich voornamelijk bezig met shoppen, seks, corrigerende bezoekjes aan de plastisch chirurg en nog meer shoppen, maar wanneer ze geconfronteerd wordt met een onbeantwoorde liefde, stort oh zo zoete kauwgomballenwereld ineen.

Regisseur Amy Heckerling verplaatste Jane Austen’s ‘Emma’ uit 1816 losjes naar de fraaie buitenwijken van Los Angeles waar tieners zich bezighouden met weinig anders dan uiterlijk vertoon en populariteit. Hoofdpersonage Cher is de vleesgeworden onnozelheid in optima forma: venijn kent ze niet, daarvoor is ze te naïef. Ze brengt haar dagen winkelend door en heeft als grootste hobby make-overs geven aan de ‘lelijke eendje’s in haar omgeving. De trammelant begint als ze wordt overschaduwd door één van haar protégees. Onbeantwoorde liefde verergert de zaak, en dan zit ze ook nog opgescheept met haar saaie ex-stiefbroer.

Al met al is Clueless een absolute klassieker in het tienerkomediegenre, het schoolvoorbeeld van een chickflick én een ware fashion-inspiratie.

Deze film maakt deel uit van de Back to School Sleepover Party-zomeravond, samen met de film Mean Girls van Mark Waters. Klik hier voor meer informatie over deze avond, klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2018.

cl7
cl1
cl5
cl4
cl2