VRIJDAG 20 APRIL | 16:20 | FILM + JOINT €11,-, LOSSE FILM €8,-

Regisseur Kevin Smith

Cast Brian O'Halloran, Jeff Anderson, Marilyn Ghigliotti

Lengte 92 minuten

Jaar 1994

Taal Engels

Ondertiteling Engels

Op de dag die is uitgegroeid tot internationale dag van het roken van pretsigaretjes, joints, toeters, jonkos en stickies vertonen we een film vol stonerhumor van de bovenste plank: de cultklassieker Clerks waarin kassajongens Dante en Randal hun dagen keuvelend, discussiërend en mijmerend doorbrengen in een buurtwinkel in New Jersey.

“Just because they serve you, doesn’t mean they like you.” Dante Hicks en Randal Graves zijn slackers van de eerste orde, wat wil zeggen dat bediening in hun ogen niet iets is om werk van te maken en dat klant geen koning is. In plaats van te werken fantaseren en keuvelen de twee jongens in houthakkershemden er lustig op los; snelle tiktakdialogen, onstuimige discussies en levensbeschouwingen brengen reuring in hun trage bestaan als winkelbediendes achter de kassa van de buurtwinkel Quick Stop Grocery in New Jersey. Toch zijn de dagen van Dante en Randal allesbehalve saai: er komen dagelijks talloze klanten van allerlei slag langs hun kassa, van rijke snobs tot arme sloebers, van doofstommen tot spraakwatervallen, en, zoals in elke buurtwinkel, de nodige geobsedeerden en maniakken.

Deze komische debuutfilm van dialoogkoning Kevin Smith over de belevingswereld van Dante en Randal groeide, ondanks het ogenschijnlijk suffe onderwerp al snel uit tot cultklassieker. De film heeft vaart en is humoristisch vormgegeven, en dat met een budget van slechts $27.000.

In samenwerking met onze favoriete coffeeshop Het Ballonnetje bieden we speciaal voor 4/20 een combideal aan: Het Ballonnetje geeft onze bezoekers 42.0% korting op een voorgedraaide joint, waardoor je voor slechts €10,90 bij ons naar de film kunt en bij Het Ballonnetje een joint kunt halen! Wij zeggen #BLAZEIT! 

cl
cl1
cl3
cl5
cl6
cl7