ZATERDAG 3 JULI | 19:30 | TICKETS

In Cineradio luister je samen in een bioscoopzaal naar de beste audioverhalen. Niet alleen naar Nederlands- of Engelstalige radiodocumentaires of podcasts, maar ook naar bijzondere producties in het Pools, Duits, Spaans en Papiamentu. Met ondertiteling op het scherm. Elke aflevering wordt in- of uitgeleid door een speciale gast.


Deze Cineradio: twee audioverhalen en een Spoken Word-optreden over het thema ‘thuis’ in relatie tot natuur.

In My Albion (Falling Tree/BBC Radio4) onderzoekt de Brits-Caribische Zakia Sewell haar complexe verhouding tot Groot-Brittannië en zijn koloniale geschiedenis. De natuur speelt hierin een belangrijke rol, net als volksmuziek en oerverhalen.

​In No Hay Palabras|To Cross The Water keert Ariana Martinez vanuit New York terug naar Puerto Rico, waar hen geboren is. Een audioverhaal met animatie (Engelse ondertiteling) waarin de reis tussen de verschillende landschappen waar hen zich zowel vreemdeling als inwoner voelt, een metafoor is voor de verwarring in Ariana’s hoofd.

Jörgen Gario is muzikant en spoken word-artiest en deelt zijn ervaringen met het thema ‘thuis’ in een live optreden.

Zakia Sewell presenteert als radio-DJ een wekelijks muziekprogramma. Daarnaast maakt ze radiodocumentaires.

Ariana Martinez is een multimediakunstenaar die geïnteresseerd is in de impact van geografie op de individuele en collectieve ervaring.

 

Meer info en tickets →