ZONDAG 4 JULI | 19:30 | TICKETS

In Cineradio luister je samen in een bioscoopzaal naar de beste audioverhalen. Niet alleen naar Nederlands- of Engelstalige radiodocumentaires of podcasts, maar ook naar bijzondere producties in het Pools, Duits, Spaans en Papiamentu. Let op sommige programma’s zijn geheel of bijna volledig in het Engels.


Deze Cineradio: drie Engelse of Engels-ondertitelde audioverhalen over het thema ‘thuis’.

Axel Kacoutié’s How to remember (Short Cuts, BBC Radio4) gaat over de reis van de maker vanuit Londen naar Ivoorkust, waar zijn familie vandaan komt, en waar hij probeert de verschillende delen van zijn identiteit samen te brengen. Kacoutié won hiervoor in 2020 de prijs voor beste documentaire op Third Coast Audio Festival.

In My Albion (Falling Tree/BBC Radio4) onderzoekt de Brits-Caribische Zakia Sewell haar complexe verhouding tot Groot-Brittannië en zijn koloniale geschiedenis. De natuur speelt hierin een belangrijke rol, net als volksmuziek en oerverhalen.

​In No Hay Palabras|To Cross The Water keert Ariana Martinez vanuit New York terug naar Puerto Rico, waar hen geboren is. Een audioverhaal met animatie (Engelse ondertiteling) waarin de reis tussen de verschillende landschappen waar hen zich zowel vreemdeling als inwoner voelt, een metafoor is voor de verwarring in Ariana’s hoofd.

 

Meer info en tickets →