ZONDAG 4 JULI | 14:30 | TICKETS

In Cineradio luister je samen in een bioscoopzaal naar de beste audioverhalen. Niet alleen naar Nederlands- of Engelstalige radiodocumentaires of podcasts, maar ook naar bijzondere producties in Pools, Duits, Spaans en Papiamentu. Elke aflevering wordt in- of uitgeleid door een speciale gast.


In Leren luisteren met Gordon Hempton (Engelstalig, Zeno Siemens-Braga/De Correspondent) volgen we een akoestisch ecoloog die met een microfoon de wereld over reist, op zoek naar natuurgeluid dat niet vervuild is door menselijke activiteit.

In Ronnie (2020, KRONCRV) horen we Ruben en Marijke, dolgelukkig in verwachting van hun zoon die ze voorlopig Ronnie noemen. Maar hoe zit dat met de bergen aan afval op de wereld en al zijn luiers die daar nog bovenop komen? Hoeveel ton CO2 gaat Ronnie uitstoten? En is er straks nog wel genoeg te eten? Samen met filosofen, wetenschappers, activisten, een kunstenaar, kinderen en een monnik zoekt Ruben naar een hoopvol verhaal over de toekomst, om aan Ronnie te vertellen als hij geboren is. Hoe ziet die nieuwe wereld van Ronnie eruit?

Inclusief nagesprek.

 

Ruben Pest vertelt verhalen met bewegend beeld en geluid. Hij kiest brede thema’s zoals het geweten, eeuwig wachten of utopieën en hij experimenteert graag met de vorm waarin hij het vertelt. Zo is dans, theater, korte film, installatie en podcast in zijn werk terug te vinden. Het plan voor Ronnie werd ontwikkeld in de Oorzaken Podcast Academy 2019.

Zeno Siemens-Brega studeerde Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam, schreef een scriptie over geluid en publiceert nu podcasts en artikelen over geluid voor o.a. De Correspondent.

 

Meer info en tickets →