In Cineradio luister je samen in een bioscoopzaal naar de beste audioverhalen. Niet alleen naar Nederlands- of Engelstalige radiodocumentaires of podcasts, maar ook naar bijzondere producties in het Pools, Duits, Spaans en Papiamentu. Met ondertiteling op het scherm. Elke aflevering wordt in- of uitgeleid door een speciale gast.


Deze Cineradio: twee audioverhalen met nagesprek.

Hoe luister je naar een veranderend klimaat? In To bear witness (BBC Radio3) verweeft de Britse geluidskunstenaar Phil Smith interviews met klimatologen op indringende wijze met muziek en poëzie.

In Leren luisteren met Gordon Hempton (Zeno Siemens-Braga / De Correspondent) horen we hoe een akoestisch ecoloog met een microfoon de wereld over reist, op zoek naar natuurgeluid dat niet vervuild is door menselijke activiteit.

Jantien de Boer vertelt n.a.v. haar boek Landschapspijn (AtlasContact) over het huidige boerenland, waar kleuren vervagen en geluiden wegsterven in het moderne land van zuivel, vlees en turbogras.

Phil Smith is een Britse kunstenaar die met woorden, muziek, geluid en interviews intieme creaties maakt, die vaak over de natuurlijk wereld gaan.

Zeno Siemens-Brega studeerde Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam, schreef een scriptie over geluid en publiceert nu podcasts en artikelen over geluid voor o.a. De Correspondent.

Jantien de Boer is journalist en columnist bij de Leeuwarder Courant en publiceerde het boek Landschapspijn (AtlasContact).

 

Meer info en tickets →