Deze voorstelling is een speciale live versie van de populaire podcast Parel Radio. Wekelijks selecteert Stef Visjager voor haar podcast Parel Radio (NPO Radio 1 en VPRO) de allermooiste audioverhalen.

 

Tijdens Oorzaken Festival luister je samen met Stef Visjager in de bioscoopzaal naar Tijd zal ons leren, een podcast van theatermaker en actrice Romana Vrede en schrijver en performer OTION voor Het Nationale Theater, waarin ze de onbekende, bijna-vergeten en verzwegen verhalen vertellen van verzetsstrijders tijdens onze koloniale tijd. In een serie portretten schetst ze de levensverhalen van ruim honderd helden: zwart en wit, in de Caraïben, Afrika, Azië en Europa. OTION zal live optreden.

 

Stef Visjager is behalve host van Parel Radio, ook radio-en podcastmaker. Ze maakte diverse radiodocumentaires en werkte mee aan o.a. de series 1Minuut, Plots en Toendra. Haar podcastserie Making an Opera (NTR) won in 2020 de Prix Europa voor beste muziekdocumentaire.

 

OTION (Guillermo Blinker) is MC, singer songwriter, poëet en danser uit Amsterdam. Zijn werk is geïnspireerd door hip hop cultuur, neo soul muziek en zijn afro Surinaamse roots. Zijn optredens zijn een combinatie van dans, live muziek, zang en spoken word met een sterke nadruk op storytelling.

 

Meer info en tickets →