ZONDAG 15 NOVEMBER | 17:00 

Regisseur Stephen Frears

Cast Jesse PLemons, Lee Pace, Ben Foster

Lengte 103 minuten

Jaar 2015

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

‘The Program’ (USA 2015) is gebaseerd op het verzamelde werk van journalist David Walsh, die zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong jarenlang kritisch volgde. Filmmaker Stephen Frears (o.a. High Fidelity) koos de eerste ontmoeting tussen topsporter en onderzoeksjournalist als vertrekpunt. 

Daarop volgt de hele periode van opkomst tot ondergang, een verhaal dat eerder al tot in de meest bizarre details is verteld. Nu is het de beurt aan Hollywood. Jesse Plemons (Breaking Bad) speelt Floyd Landis, Guillaume Canet is mad scientist Michele Ferrari en zelfs Dustin Hoffman komt even langs. En hij mag dan niet kunnen fietsen, als acteur ontving Ben Foster tot nu toe niets dan uitstekende kritieken voor zijn rol als Lance Armstrong.

Op zondag 15 november organiseren Hetiskoers en Kriterion een voorpremière van ‘The Program’. Na afloop van de film is er een nagesprek met Monique Huijdink. Zij schreef het boek ‘De Baas’, een psychologische thriller over het complot achter de schermen van de Tour de France.

Dankzij een zaalwissel zijn er weer kaarten vrijgekomen voor deze vertoning! Reserveren kan via: 020 623 17 08.

Cinemaoie_24174632fTTQcWK6 Discutabel
Cinema Discutabel is een reeks filmdebatten en symposia die Kriterion in samenwerking met derden organiseert. Aan de hand van films en documentaires wordt er gediscussieerd over onderwerpen op het gebied van politiek, maatschappij en cultuur. Vast onderdeel van Cinema Discutabel is de maandelijkse IDFA in Kriterion reeks.