ZATERDAG 5 MEI | 19:30

Regisseur Dana Flor, Toby Oppenheimer

Lengte 90 minuten

Jaar 2016

Taal Engels

Ondertiteling Engels

Op een steenworp afstand van het Witte Huis bevindt zich een beruchte tippelzone waar zwarte homoseksuele prostitués hun klanten oppikken. Een aantal van hen behoort tot Check It, een gang die uit nood werd geboren toen Washington DC geconfronteerd werd met escalerend geweld jegens de LGBT-gemeenschap. Om zichzelf en elkaar te beschermen, besloten zwarte homo- en transseksuelen hun krachten te bundelen.

Ze dragen Louis Vutton-tasjes, maar ook messen, boksbeugels en pepperspray. Als kwetsbare transgender-jeugd zijn veel van hen beschoten, neergestoken en verkracht. Nu hebben ze de rollen omgedraaid en zijn zij degenen die hun belagers aftuigen. Filmmakers Dana Flor en Toby Oppenheimer wonnen het vertrouwen van een aantal flamboyante bendeleden, die voor de camera openhartig hun voorgeschiedenissen blootleggen.

De introductie wordt gegeven door Plette, mede-oprichter van TranScreen. Plette treedt op als performer en heeft een lange geschiedenis als queer-, AIDS- en genderactivist. Al jarenlang organiseert Plette festivals en allerlei kunst- en queer-evenementen.
De screening van Check It is onderdeel van het 4/5-mei programma van Kriterion en is een samenwerking met TranScreen, het Amsterdamse Trans*gender filmfestival.
Check_It_tray-659×440
check-it-tribeca
Check-It-1-620×358
maxresdefault (3)