MAANDAG 30 OKTOBER | 22:00 | €5,-

Regisseur Brian De Palma

Cast Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving

Lengte 98 minuten

Jaar 1976

Taal Engels

Carrie White is een verlegen meisje dat niet snel vrienden maakt en gepest en gehaat wordt door iedereen uit haar klas. Op prom night is voor haar de maat vol en neemt ze wraak op haar gemene klasgenoten op een wel heel aparte manier. 

Na een vernederend incident in de doucheruimte straft de gymlerares al Carrie’s klasgenoten voor hun gepest. Eén meisje vindt Carrie zielig en overtuigt haar vriend Tommy om met haar naar het schoolbal te gaan. Carrie is blij, maar mag niet van haar sadistische en bezitterige moeder. Uiteindelijk gaat ze toch, vol goede moed er eindelijk bij te horen. Wanneer echter blijkt dat haar klasgenoten wraak willen nemen op het bal, ontwikkelt ze voor haar onbekende telekinetische krachten die ze tegen haar klasgenoten gebruikt.

Stephen King schreef de horror-roman, Brian De Palma verfilmde ‘m tot de gelijknamige Carrie, die al snel in het rijtje horrorklassiekers werd geplaatst. De film combineert bovennatuurlijke verschijnselen met typisch high school-drama, en deze combinatie blijkt een geslaagde.
carrie2
carrie3
carrie5
carrie7
carrie8