WOENSDAG 3 AUGUSTUS | 20:00 | GRATIS VOOR WE ARE PUBLIC

Regisseur Maurits Binger, Hans Nesna

Cast Annie Bos, Adelqui Migliar, Paula de Waart

Lengte 60 minuten

Jaar 1919

we are public

Tijdens deze avond komt meesterverteller Willem de Ridder de prachtige stille film: Een Carmen van het Noorden (1919) voorzien van een live gesproken verhaal.

Op woensdag 3 augustus neemt meesterverteller Willem De Ridder plaats als ‘explicateur’ bij de legendarische stille film Een Carmen van het Noorden. Een explicateur is iemand die een stille film voorziet van een commentaar en geluidseffecten. Vorige zomer deed Willem dat met verve in een uitverkochte zaal bij de bijna 100 jaar oude film Het Geheim van Delft (1917) van Maurits Binger. Vanwege groot succes een nieuwe editie!

Willem is in staat je volledig in het verhaal mee te nemen en je weet weer precies hoe dat voelde om als kind te worden voorgelezen! Deze editie vertonen we wederom een Nederlandse stille film van regisseur Maurits Binger met o.a. Annie Bos in de hoofdrol. Een Carmen van het Noorden vertelt het verhaal van de sensuele Carmen, waar ridder Josef smoorverliefd op raakt. De Ridder staat bekend als radiomaker, verhalenverteller, tijdschriftenmaker, ‘spiegoloog’ en heeft ook een internationale reputatie als kunstenaar binnen de Fluxus-beweging.

Georganiseerd door Anna en Karsten

Onderdeel van Zomer in Kriterion. Klik hier voor het volledige programma.