WOENSDAG 28 AUGUSTUS | 19:30 | €8,- EN GRATIS MET CINEVILLE

Regisseur Thijs Chanowski

Cast Peter Faber, Olga Zuiderhoek, Helmert Woudenberg

Lengte 90 minuten

Jaar 1978

Taal Nederlands

Met gebloemde klapstoeltjes en tent of caravan naar de camping, het beeld van de jaren zeventig. In deze periode werd ook het gezelschap Werkteater opgericht. Een collectief van acteurs die een nieuwe vorm van theater (vaak improvisatie) bracht. 

De speelfilm Camping is de enige in het repertoire van het Werkteater dat niet van een toneelstuk is afgeleid. De scènes werden grotendeels geïmproviseerd door de spelers. De film werd op locatie opgenomen in 1977, geregisseerd door Thijs Chanowski. Peter Faber en Olga Zuiderhoek spelen Guus en Trix Hoogland, een oubollig stel wat met een grote caravan de camping op komt rijden. Trix heeft het te verduren met de chagrijnigheid van Guus, die voortdurend zijn frustratie laat merken. De geforceerde ontspanning leidt tot zijn boze uitspraak: ‘Vakantie, vakantie, vakantie!’ Deze kreet heeft sindsdien een cultstatus verworven.

Actrices Olga Zuiderhoek en Marja Kok zal aanwezig zijn voor de inleiding en een nagesprek, als lid van de Coöperatieve Vereniging Het Werkteater zal zij meer kunnen vertellen over de werkwijze en totstandkoming van de film.

ANNALEEN L #5_0278
2014-03-09 09.01.55

Deze film maakt deel uit van de Hollandsche Camping-zomeravond, samen met de De Achtertuin van Jan Wolkers (2002-2003) van Machteld van Gelder. Klik hier voor meer informatie over deze avond, klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2019.