MAANDAG 5 OKTOBER | 22:00

     VRIJDAG 9 OKTOBER | 14:30

Regisseur Jamie Babbit

Cast Natasha Lyonne, Clea DuVall, Cathy Moriarty, RuPaul

Lengte 1 uur en 25 min.

Jaar 1999

Taal Engels

INLEIDING DOOR DOMINEE ALEXANDER NOORDIJK

Megan is een volledig Amerikaans meisje. Ze is een cheerleader en heeft een vriendje. Maar Megan houdt er niet zo van om haar vriendje te kussen en is behoorlijk intiem met haar cheerleader-vrienden.

Haar conservatieve ouders zijn bang dat ze lesbisch is en sturen haar naar een school voor seksuele heropvoeding, waar ze samen met andere lesbiennes en homo’s moet leren hoe ze hetero moeten zijn.

Maandagavond zal een inleiding worden gegeven door Dominee Alexander Noordijk. Hij heeft zelf conversietherapie meegemaakt (waarvan hij vertelt hoe het 10 jaar van zijn leven heeft gekost) en is openlijk homosexueel.

But I’m A Cheerleader wordt vertoond binnen de reeks Trumps America: A Suburban Lifestyle Dream | Moderne Klassiekers: oktober.

Met de Amerikaanse verkiezingen in aanloop (dinsdag 3 novermber al!), zet Kriterion de “suburban lifestyle dream” centraal in oktober. Het ziet ernaar uit dat de witte huisvrouwen uit Amerikaanse voorsteden de verkiezingsuitslag kunnen gaan bepalen. Niet voor niks tweet Trump in de aanloop naar de verkiezingen graag over het beschermen van deze suburban lifestyle dream. Lees meer .

SS.ButImaCheerleader
but-im-a-cheerleader
fs_but_Im_a_cheerleader_800
but-im-a-cheerleader