DINSDAG 31 OKTOBER | 21:30 | €9,50

Regisseur Nicholas Verso

Cast Toby Wallace, Gulliver McGrath, Mitzi Ruhlmann

Lengte 112 minuten

Jaar 2016

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Speciaal voor Halloween, eenmalig en als Nederlandse première: Boys in the Trees. 31 oktober 1997 in een Australische buitenwijk. Twee tieners lopen met tegenzin samen naar huis. Wat zij echter niet weten, is dat dit het begin is van een surrealistische reis. Een reis die dwars door hun herinneringen, dromen en angsten zal gaan.

Corey en Jonah waren vroeger vrienden, maar zijn uit elkaar gegroeid. Corey hoort nu bij het populaire skater-groepje, Jonah is het sukkeltje die door hen als pispaaltje wordt gebruikt. Als Corey op Halloween-avond naar huis skate na een gezellig avondje grafstenen vernielen en ander vandalisme komt hij Jonah tegen. Jonah praat Corey een schuldgevoel aan en zorgt ervoor dat hij met hem mee naar huis loopt. Tijdens het wandelen spelen de jongens spelletjes die ze vroeger altijd speelden en die uiteindelijk vooral gaan om de vraag “wie kan elkaar het bangst maken?” Deze spelletjes monden uit in een soort trip waarin de grenzen tussen werkelijkheid en duistere fantasie vervagen en langzaam wordt duidelijk waar het vroeger mis is gegaan tussen de jongens.

Boys in the Trees won op het Austin Film Festival de Jury Award en werd geroemd om de mooie cinematografie. Regisseur Nicholas Verso weet de surreële tocht van Corey en Jonah door verleden, heden en toekomst op sprookjesachtige wijze te verbeelden.

bitt13
bitt4
bitt7
bitt10