VRIJDAG 4 MAART | 17:00

Regisseur Lou Ye

Cast Guo Xiaodong, Qin Hao, Zhang Lei, Mei Ting, Huang Xuan, Huang Lu

Lengte 114 minuten

Jaar 2014

Taal Mandarin

Ondertiteling Engels

Land China/Frankrijk

Onderdeel van focusprogramma Golden Horse:

CA logo

Xiao Ma (Huang Xuan) is als peuter door een auto-ongeluk blind geworden. Als hij ouder wordt en zich realiseert dat zijn blindheid niet iets tijdelijks is, probeert hij zichzelf van het leven te beroven. Maar hij wordt van de dood gered en besluit te gaat werken bij een massagesalon, waar hij en z’n blinde collega’s met respect worden behandeld.

Xiao Ma raakt echter erotisch geobsedeerd door Kong (Zhang Lei), de slechtziende verloofde van een van zijn collega’s. Om de nieuwe masseur te verlossen van zijn seksuele frustraties, wordt hij naar de lokale rosse buurt gestuurd. Hier ontstaat een emotionele relatie met de prostituee Mann (Huang Lu). Ondertussen wordt de blinde directeur van de massagesalon smoorverliefd op een van zijn beeldschone masseuses.

Blind Massage, gebaseerd op de gelijknamige roman van Bi Feiyu, is een prachtig geregisseerde ensemblefilm die het onderwerp blindheid zonder pretentie of melodrama portretteert. Door het gebruik creatieve camerastandpunten, onscherpe close-ups, vervormde beelden, en een indrukwekkend sound design weet BLIND MASSAGE de sensatie van het blindzijn op een unieke manier te protretteren.
Lou Ye is een beroemde Chinese regisseur en scenarioschrijver. Zijn films veroorzaken vaak de nodige controverse in China, omdat hij thema’s als seksualiteit en gender belicht. Hierdoor zijn meerdere van zijn films door het Chinese censuurbureau verboden. Hij wordt alom beschouwd als een van de kopstukken van de Zesde Generatie van de Chinese cinema.

Tickets:

Vrijdag 4 maart | 17:00

BLIND MASSAGE – Still 1ES