DINSDAG 18 SEPTEMBER | 19:30

Regisseur Jim Jarmusch

Cast Winona Ryder, Gena Rowlands, Lisanne Falk

Lengte 129 minuten

Jaar 1991

Taal Engels

Cineville organiseert met Blendin’ zes filmavonden in zes filmtheaters waar Amsterdamse nieuwkomers en Amsterdamse locals elkaar kunnen ontmoeten, met in Kriterion de film Night on Earth van Jim Jarmusch. 

Wat is er nou leuker dan samen kijken naar de allermooiste films? Films verrijken je leven, verbreden je blik én verbinden mensen in alle soorten en maten. Daarom organiseren we samen met Blendin Culture zes filmavonden van 28 augustus t/m 2 oktober in zes verschillende filmtheaters in alle hoeken van onze hoofdstad. Ben je een geboren en/of een getogen Amsterdammer en heb je zin om nieuwkomers in onze stad te ontmoeten en om samen met hen een film te kijken? Wees meer dan welkom voor een film, met borrel en gesprek achteraf.

Blendin is een social start-up die zich inzet om locals en mensen die gevlucht zijn uit hun land met elkaar verbindt. Via hun online platform komen locals en nieuwkomers op basis van gedeelde interesses met elkaar in contact. Gedurende het jaar organiseren zij meerdere evenementen met culturele instellingen om hen samen te brengen én verrijkende ervaringen te delen. Blendin x Cineville Movie Nights is zo’n evenement.

Nieuwkomer? Bestel je ticket via de website van Blendin.

Night on Earth
Wat is een stad zonder knorrige taxichauffeurs die alle wegen in de boven- en onderwereld kennen en door hun werk scherp inzicht hebben in de menselijke aard? Jim Jarmusch maakte vijf eenakters, gesitueerd in even zoveel steden, waarin chauffeur en klant voor de duur van de rit tot elkaar veroordeeld zijn.

Behalve door Parijs, New York, Los Angeles en Helsinki laat Jarmusch de taxi ook door Rome rijden. Aan het stuur zit spraakwaterval Roberto Benigni, de Italiaanse komiek. Op de achterbank een pastoor met een onduidelijke bestemming die de heftig gesticulerende Benigni vooral angst inboezemt. Terwijl nachtelijk Rome voorbijtrekt, windt Benigni zich blasfemisch op en zoekt de pastoor naar zijn pillen – voor het zwakke hart. Ook met Armin Mueller-Stahl, Gena Rowlands en Béatrice Dalle.

227id_1027_095_primary_w1600
MV5BMjIwOTExNTkwOF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTMxMTMwNw@@._V1_SY1000_CR0,0,1469,1000_AL_
MV5BMTMyOTQ1OTE1N15BMl5BanBnXkFtZTcwOTIxMTMwNw@@._V1_SY1000_CR0,0,1468,1000_AL_
MV5BMTUyNDYzOTA2NV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjMxMTMwNw@@._V1_SY1000_CR0,0,1468,1000_AL_