NU TE ZIEN

Regisseur Spike Lee

Cast John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier

Lengte 128 minuten

Jaar 2018

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

BlacKkKlansman volgt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth die succesvol de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado weet te infiltreren. Hij krijgt hierbij hulp van zijn partner Flip Zimmerman en klimt op tot het hoofd van de divisie. Samen pogen ze te voorkomen dat de KKK de controle over de stad krijgt.

Spike Lee is een productieve regisseur en is niet bang om telkens wat anders te doen. In de jaren ’90 verschenen van zijn hand de biopic Malcolm X en de komedie-drama Do The Right Thing. Lee gaat met BlacKkKlansman aan de haal met dit absurde, raar-maar-waargebeurde verhaal en maakt er een hilarische en directe film van waarin hij zijn boosheid over racisme in hedendaags Amerika niet onder stoelen of banken steekt.

“A major comeback for Spike Lee, this incredible true story gives the outspoken director a ripe opportunity to focus his frustration in a constructive way.”
– Variety

“It’s a serious subject with a powerful message, but Lee’s film is full of humorous moments and a definite homage to 1970s movies like Shaft.”
– BBC

180830_FILM_BlacKkKlansman_1-912×513
1240554
blackkklansman-adam-driver
blackkklansman-movie-image-600×248
p0673jhq

Kijkwijzer: deze film is geschikt voor kijkers van 12 jaar en ouder.