WOENSDAG 1 AUGUSTUS | 19:30 | €8,-, ZOMERAVOND-COMBITICKET €15,-

Regisseur James Nguyen

Cast Alan Bagh, Whitney Moore, Tippi Hedren

Lengte 105 minuten

Jaar 2010

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Een peloton van adelaars en gieren terroriseert een rustiek stadje in Californië. Er vallen dodelijke slachtoffers door de genadeloze zwerm vogels, maar niemand lijkt de werkelijke reden van de aanvallen te kunnen achterhalen. Rod en Nathalie, inwoners van het stadje, zijn niet bang en proberen de ware toedracht te achterhalen.

Met een IMDB-score van 1,8 moet Birdemic bijna wel de slechtste film zijn die we tot nu toe hebben vertoond in Kriterion. Ooit. Hoofdpersonages Rod en Nathalie vechten tegen de horrorvogels die rechtstreeks uit MS Paint lijken te komen met kleerhangers en machinegeweren. De dialogen zijn soms onverstaanbaar, de geluidsband met vogelgekrijs loopt niet gelijk met het beeld en de camera is soms niet goed scherpgesteld.

Regisseur James Nguyen is echter trots op zijn film, zo blijkt uit de vele interviews die hij erover heeft gegeven. Deze totaal on-ironische aanpak van cast en crew maakt de film bijna vertederend om naar te kijken. Zo slecht dat ‘ie goed is, of gewoon heel slecht? Oordeelt u zelf! James Nguyen zal het in ieder geval weinig uitmaken: hij heeft zijn droom waargemaakt.

Deze film maakt deel uit van de Trash Films-zomeravond, samen met de film Samurai Cop van Amir Shervan. Klik hier voor meer informatie over deze avond, klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2018.

Schermafbeelding 2018-06-20 om 17.23.27
Schermafbeelding 2018-06-20 om 17.22.56
Schermafbeelding 2018-06-20 om 17.23.16
bird4
bird2