MAANDAG 6 NOVEMBER | 22:00 | €5,-

Regisseur Spike Jonze

Cast John Malkovich, John Cusack, Catherine Keener

Lengte 112 minuten

Jaar 1999

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Werkloze poppenspeler Craig ontdekt per toeval een luik dat hem rechtstreeks naar het hoofd van acteur John Malkovich leidt. Mensen die door die poort gaan beleven een paar minuten van zijn leven. Craig besluit zijn ontdekking commercieel uit te buiten, dit tot groot ongenoegen van Malkovich zelf…

Craig verkoopt mensen een heel bijzondere ervaring: een kwartier lang kan iedereen die ervoor wil betalen gevierd acteur John Horatio Malkovich zijn. Dat biedt natuurlijk ongekende mogelijkheden! Maar dat kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven: Malkovich merkt dat er iets mis is en ontdekt uiteindelijk de poort. Hij betreedt zelf de tunnel en daarmee zijn eigen geest, en dan wordt het pas echt ingewikkeld.

Alle gekheid op een stokje dus. Maar dan wel van hersenkronkel-helden Spike Jonze (regie) en Charlie Kaufman (scenario). Being John Malkovich werd door de pers unaniem de hemel in geprezen. Jonze en Kaufman’s vruchtbare samenwerking werd dan ook voortgezet voor Adaption, die we in deze Moderne Klassiekermaand ook vertonen.

bjm3
bjm5
bjm4