WOENSDAG 11 APRIL | 19.30 | €8,-

Regisseur Kaouther Ben Hania

Lengte 100 minuten

Jaar 2017

Taal Arabisch

Tijdens een studentenfeest in Tunis ontmoet Mariam de mysterieuze Youssef. Als ze samen het feest verlaten, begint er een lange nacht waarin Mariam zal moeten vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem.

Ondanks de schok van een tragische gebeurtenis die die nacht voorvalt is Mariam vastberaden aangifte te doen tegen haar belagers. Maar dat wordt haar allesbehalve makkelijk gemaakt: hulpverleners en ambtenaren reageren laconiek en sturen haar van het kastje naar de muur. Ook wordt ze door de autoriteiten nog verder vernederd en gekleineerd. Terwijl de nacht vordert dringt de vraag zich op of het recht kan zegevieren wanneer het aan de kant van de belagers staat.

De Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania toont het verhaal in negen bedrijven, waarbij ze ieder hoofdstuk in één take filmde. Ze baseerde haar film op het controversiële waargebeurde verhaal dat eerder in boekvorm verscheen onder de titel ‘Coupable d’être violée’.

Mariam just wanted to enjoy the night, when a tragic event occurs. Despite the trauma, the pretty Tunisian student is determined to go to the police. But what can be done when your persecutor is your only chance?