MAANDAG 11 DECEMBER | 22:00 | €5,-

Regisseur Barbet Schoeder

Cast Mickey Rourke, Faye Dunaway, Alice Krige

Lengte 100 minuten

Jaar 1987

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Henry Chinaski is een alcoholist met schrijfaspiraties die het grootste deel van zijn tijd zuipend in de kroeg doorbrengt en het hoofd boven water houdt met niksige baantjes. Op een dag ontmoet hij in zijn stamkroeg Wanda, ook verslaafd aan drank, en de twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken door hun gemeenschappelijke drang naar genegenheid, begrip en alcohol.

Al snel trekken Henry en Wanda in een slonzige achterbuurt van Los Angeles bij elkaar in. Wanneer Henry’s gedichten opgemerkt worden door een beroemde uitgever en hij een uitweg uit zijn marginale leven aangeboden lijkt te krijgen moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: zijn comfortabele bestaan met Wanda of een succesvolle carrière.

Barfly is een meelevend portret van twee mentaal uitgebluste kroegtijgers, gespeeld door Mickey Rourke en Faye Dunaway. Het allesbehalve optimistische, semi-autobiografische scenario werd geschreven door schrijver en dichter Charles Bukowski. Het camerawerk is van Robby Müller (o.a. Paris, Texas en Down By Law). De crew weet de sfeer van het groezelige barleven als geen ander weer te geven en te verheerlijken.

LET OP: Vanwege het noodweer gaat de whiskyproeverij bij Barfly helaas niet door!

Whiskyproeverij i.s.m. Mac Mae | 20:00

December staat bij Kriterion in teken van whisky! Deze alcoholische versnapering staat binnen Nederland maar weinig in de schijnwerpers, terwijl de wereld erachter uiterst boeiend is. Daarom organiseert Kriterion in samenwerking met Amsterdamse whiskywinkel Mac Mae vier whiskyavonden met een proeverij en een film.
Voor €17,50 kun je een combi-ticket kopen waarmee je wordt ingeleid in de whiskywereld met vier verschillende whisky’s en wat te knabbelen en daarna achterover kunt leunen bij een echte whisky-klassieker. Deze maandag staat in teken van de internationale diversiteit in whisky. Allerlei landen hebben wat opgestoken van whisky-moeder Schotland, en deze proeverij laat je daar kennis mee maken.

 

bar1
bar2
bar6
bar7