WOENSDAG 24 JULI | 19:30 | €6,50 EN GRATIS MET CINEVILLE

Regisseur Jay Roach

Cast Mike Myers, Beyoncé Knowles, Seth Green

Lengte 94 minuten

Jaar 2002

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Austin Powers in Goldmember is de derde film uit de reeks over de Engelse meesterspion Austin ‘Danger’ Powers, een parodie op die andere spionnen, die het wél serieus menen. Mike Myers speelt hierin, evenals in eerdere delen, meerdere rollen naast die van het titelpersonage, in dit geval Dr. EvilFat Bastard en het nieuwe Nederlandse personage Goldmember. Groovy Baby!

Dr. Evil en Mini-Me zijn ontsnapt uit hun gevangenis, om vervolgens samen met de slechte Goldmember een plan voor wereldheerschappij te verzinnen. Dit plan bestaat uit flink wat tijdreizen, en het kidnappen van de spion Nigel Powers, de vader van geheim agent Austin Powers. Terwijl Austin Dr. Evil, Mini-Me en Goldmember door de tijd achterna reist stopt hij in 1975. Hier krijgt hij hulp van een oude vriendin, detective Foxy Cleopatra.

Deze film maakt deel uit van de …-zomeravond, samen met de film … van …. Klik … voor meer informatie over deze avond, klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2019.