NU TE ZIEN

Regisseur Fatih Akin

Cast Diane Kruger, Numan Acar, Ulrich Brandhoff

Lengte 106 minuten

Jaar 2017

Taal Duits, Engels

Ondertiteling Nederlands

Aus dem Nichts is de nieuwe film van Fatih Akin (Gegen die Wand, Auf der Anderen Seite) met in de hoofdrol Diane Kruger (Inglourious Basterds). De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en stond op de shortlist voor de Oscars.

In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen.

Aus dem Nichts vertelt een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013. De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en stond op de shortlist voor de Oscars. Kruger won voor haar rol als Katja de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.

Standfoto “Aus Dem Nichts”
Standfoto “Aus Dem Nichts”
Aus-dem-Nichts_st_6_jpg_sd-low
Aus-dem-Nichts_st_2_jpg_sd-low