NU TE ZIEN

Regisseur Asli Özge

Cast Sebastian Hülk, Julia Jentsch en Hanns Zischler

Lengte 112 minuten

Jaar 2016

Taal Duits

Ondertiteling Nederlands

Na een feestje bij bankier en succesverhaal Karsten thuis vertrekt iedereen naar huis, behalve Anna. Karsten zoekt toenadering tot deze mysterieuze vrouw, maar hoe kon hij ooit weten dat dit moment van zwakte zijn leven uit controle zou laten spinnen?

Karsten’s feestje neemt een wel heel bizarre wending wanneer Anna op mysterieuze wijze om het leven komt. Als Karsten en Anna het feest samen voortzetten, stort Anna opeens in. In een fractie van een seconde moet Karsten beslissen wat hij doet: blijft hij bij haar of zoekt hij hulp?

Zijn keuze op dat ene moment zal enorme consequenties hebben. Naarmate de achterdocht groeit komen zijn relatie, zijn reputatie, de band met zijn vrienden en zijn werk onder druk te staan. Langzaam worden zijn werkelijke bedoelingen van die avond duidelijk en vervaagt ongemerkt het verschil tussen goed en kwaad.

Het verhaal speelt zich af in een provinciaals dorp in Duitsland, waar teleurstelling woede voedt, gerechtigheid zich verschuilt achter hypocrisie en kwaad langzaam zijn vleugels spreidt.