NU TE ZIEN

Regisseur Todd Douglas Miller

Lengte 93 minuten

Jaar 2019

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Op 20 juli dit jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. In 1969 bereikte de missie met Apollo 11 haar doel en leefde de hele wereld mee met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Een onvergetelijk moment dat vanaf 27 juni 2019 op spectaculaire wijze opnieuw te beleven is in de indrukwekkende documentaire Apollo 11 van regisseur Todd Douglas Miller.
Met niet eerder vertoond en digitaal gerestaureerd beeld wordt de kijker in de bioscoop meegevoerd naar deze historische missie. 
 
Samengesteld uit herontdekt 70mm archiefbeeld en uit meer dan 11.000 uur geluidsopnames, neemt de film de kijker rechtstreeks mee naar het hart van de meest gevierde missie van NASA die Neil Armstrong en Buzz Aldrin tot internationale helden maakte. Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Collins achterbleef in het ruimtevaartuig Columbia dat rond de maan cirkelde. Een spectaculaire herbeleving van de gedenkwaardige dagen en uren in juli 1969 vanuit het zicht van de astronauten, het team in Mission Control en de miljoenen toeschouwers op de grond, toen de mensheid een gigantische sprong in de toekomst maakte.

 Apollo 11 won op het Sundance Film Festival 2019 de Documentary Special Jury Award for Editing.

De première van Apollo 11 op 27 juni is onderdeel van Lunar Cinema in Kriterion. Vijftig jaar geleden zette de mens voor het eerst een stap op de maan. Neil Armstrong had de eer om als eerste ‘maanwandelaar’ en deed de inconische uitspraak: “That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind.” in 50 jaar tijd gold deze gebeurtenis meerere malen als inspiratiebron voor filmmakers. Het gouden jubileum van de maanlanding en de première van Apollo 11 is dan ook een mooie gelegenheid om ruimte te maken en een serie films te vertonen rond de relatie tussen mens en maan.