VRIJDAG 25 OKTOBER | 15:00 - 03:00

LOSSE VOORSTELLINGEN: €10

DAGKAART (5 FILMS): €40

GRATIS VOOR CINEVILLERS

Vrijdag 25 oktober presenteren Film Events en Filmtheater Kriterion gezamenlijk een speciale eendaagse editie van het genrefilmfestival “Amsterdamned”. Op het programma staan vijf films in de genres horror, thriller, crime, sciencefiction en comedy, waarvan de meeste geen Nederlandse release krijgen. Voor elke film zal er een short worden vertoond van Dick Maas.

Met de zegen van Dick Maas himself en de enthousiaste steun van de medewerkers van Kriterion nam ‘Mr. Horror’ Jan Doense in 2016 het initiatief tot het nieuwe festival Amsterdamned. In de voor deze gelegenheid extra sfeervolle ambiance van het Kriterion café kunnen festivalbezoekers voor, tussen en na de filmvertoningen met elkaar in gesprek gaan over de stand van zaken op het gebied van genrefilms, al dan niet onder het genot van een van de vele speciaalbiertjes die bij ons op de tap verkrijgbaar is. 

Bezoek ook Mr. Horror’s Halloween Horror Show in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober bij Pathé Tuschinski Amsterdam en diverse bioscopen door het hele land. Klik hier voor meer info.


ETEN & DRINKEN

Wegens succes geprolongeerd: daredevils kunnen tijdens de Special Edition genieten van de toepasselijke en bijzonder smakelijke gerechten van Bugzz zoals burgerzz (burgers van meelwormen en kikkererwten), hopperzz (gemarineerde sprinkhanen) en springrolzz (gewokte groenten en buffalowormen in rijstpapier).

EXPO

Tijdens Amsterdamned zijn in het Kriterion café drie affiches te zien van Robert Bolwijn, waarop rockhelden David Bowie, Iggy Pop en Lou Reed zijn afgebeeld als de klassieke filmmonsters Dracula, de Weerwolf en het Monster van Frankenstein.

Klik hier voor het volledige programma van Amsterdamned 2019!