VRIJDAG 27 OKTOBER | 21:30 | €9,50

Regisseur Andrew Getty

Cast Frederick Koehler, Sean Patrick Flanery, Brianna Brown

Lengte 98 minuten

Jaar 2017

Taal Engels

De contactgestoorde Dennis sluit vriendschap met zijn spiegelbeeld, maar dat spiegelbeeld blijkt niet zo vriendelijk te zijn als hij in eerste instantie denkt: de figuur in de spiegel is een duistere demoon die hem manipuleert. Het idee voor de film kwam niet uit de lucht vallen: The Evil Within is gebaseerd op de nachtmerries die de regisseur als kind jarenlang achtervolgden.

Dennis Peterson is een labiele tienerjongen die samenwoont met zijn oudere broer John. John probeert voor Dennis te zorgen, maar is ook erg druk met zijn ongeduldige vriendin Lydia. Op een dag kijkt Dennis in een antieke spiegel. Hij ziet zijn eigen spiegelbeeld en vindt daarin een nieuwe vriend. Al snel blijkt echter dat het niet zijn eigen spiegelbeeld is, maar die van een kwaadaardige entiteit. Deze duivelse geest begint ‘s nachts in Dennis’ nachtmerries te verschijnen probeert hem daarin tot gruwelijke daden aan te zetten.

De ontstaansgeschiedenis van The Evil Within is minstens even griezelig als de film zelf: de productie nam vijftien jaar in beslag, een periode tijdens welke regisseur, Andrew Getty, een telg uit de beroemde miljonairsfamilie, aftakelde als gevolg van zijn crystal meth-verslaving. Twee jaar geleden overleed hij aan de gevolgen van zijn verslaving en besloot de producent de film af te maken. Doordat Getty de film baseerde op zijn eigen herinneringen is het resultaat uiteindelijk een afdaling in de diepste waanzin van het personage én van de maker geworden.

Deze film is onderdeel van Amsterdamned 2017. Klik hier voor meer informatie over het filmfestival!
tew1
The_Evil_Within_1
tew2
The_Evil_Within_2