VRIJDAG 27 OKTOBER | 19:30 | €9,50

Regisseur André Øvredal

Cast Brian Cox, Emile Hirsch, Ophelia Lovibond

Lengte 86 minuten

Jaar 2016

Taal Engels

Het lijk van een onbekende jonge vrouw wordt gevonden in een huis waar een familie is uitgemoord. Wie is deze vrouw? En waarom is haar lichaam zo goed geconserveerd? Twee pathaloog-anatomen, vader en zoon, verrichten een spoedsectie op het lichaam – midden in de nacht, in de kelder van hun lijkenhuis in een klein stadje. Genoeg ingrediënten voor een bloedstollende horrorfilm, dus.

Langzaam maar zeker geeft ‘Jane Doe’ haar duistere geheimen prijs. Wanneer vader en zoon de autopsie verrichten beginnen er bovennatuurlijke gebeurtenissen plaats te vinden in het mortuarium. Terwijl het tweetal lagen aan huid, spieren en botten verwijdert, wordt ze steeds meer schrik aangejaagd door hun vondsten en de spookachtige verschijningen die in de schaduwen tot leven komen…

De Noorse regisseur Andre Øvredal volgde zijn komische fantasyfilm Trollhunter op met een minimalistisch creepfest, dat het moet hebben van een onheilspellende sfeer, voortreffelijke schrikmomenten en een dijk van een mysterie. Een sterke maag is wel vereist, aldus horrorkenner Kim Newman in zijn jubelende recensie in Empire.

Deze film is onderdeel van Amsterdamned 2017. Klik hier voor meer informatie over het filmfestival!
janedoe1
janedoe4
janedoe5
The_Autopsy_of_Jane_Doe_2
The_Autopsy_of_Jane_Doe_3