DONDERDAG 26 SEPTEMBER | 19:30 | €9,50

Regisseur Pedro Rivero, Alberto Vázquez

Cast Andrea Alzuri, Félix Alcarazo, Eva Ojanguren

Lengte 76 minuten

Jaar 2015

Taal Spaans

Ondertiteling Engels

Twee tieners, Birdboy en Dinki, proberen hun deprimerende omgeving waar een ecologische ramp heeft plaatsgevonden te ontvluchten, maar raken daarbij van de regen in de drup. Deze animatiefilm ontpopt zich tot een wreed sprookje vol metaforen dat de doorgewinterde filmkijker zal doen sidderen.

De twee hoofdpersonages Birdboy en Dinki, zijn lieflijke figuurtjes die proberen te ontsnappen van een eiland. Birdboy, over wie het gerucht gaat dat hij is bezeten door demonen, is een drugsverslaafde outcast die zicht het liefst terugtrekt om in het geheim de mysterieuze taak van zijn vermoorde vader voort te zetten. Dinki stort zich juist op een gevaarlijke reis in de hoop dat Birdboy met haar mee zal gaan.

Het Spaanse Psiconautas, los niños olvidados (Psychonauts: The Forgotten Children) is te vergelijken met de candy apple vol scheermesjes die volgens urban legends met Halloween worden uitgedeeld aan kinderen: op het eerste gezicht ziet er van buiten leuk en smakelijk uit, maar van binnen zit het vol venijn. Deze subversieve animatiefilm is gebaseerd op de graphic novel van coregisseur Vázquez. Misbruik, religieuze hysterie en drugsverslaving zijn de volwassen thema’s die worden aangesneden in een film die om beurten gewelddadig, grappig, cru, akelig en ontroerend is. Terechte winnaar op vele Europese genrefestivals.

Deze film is onderdeel van Amsterdamned 2017. Klik hier voor meer informatie over het filmfestival!
psico1
psico3
Psiconautas_1
Psiconautas_2
Psiconautas_3