NU TE ZIEN | LAATSTE SPEELWEEK

Regisseur Tobias Nölle

Cast Georg Friedrich, Tilde von Overbeck, Kamil Krejci

Lengte 91 minuten

Jaar 2016

Taal Zwitsers-Duits

Ondertiteling Nederlands

Aloys Adorn is een privé-detective van middelbare leeftijd die met zijn vader samenwerkt en -woont. Hij bekijkt het leven op veilige afstand, door de lens van een videocamera en het obsessief bekijken en ordenen van een immense hoeveelheid surveillance-tapes die hij in hun woning heeft liggen. Dan overlijdt vader en Aloys blijft alleen achter. Zijn beschermde bestaan begint barsten te vertonen.

Na een avondje doordrinken, wordt hij wakker in een stadsbus. De camera en kostbare tapes zijn gestolen. Kort daarna wordt hij gebeld door een mysterieuze vrouw: hij krijgt zijn spullen terug, mits hij deelneemt aan een obscure Japanse uitvinding die ‘telephone walking’ heet. Een nieuw universum opent zich, zou dit hem uit zijn isolement kunnen halen?

Aloys’ claustrofobische omgeving en een jaren 70-kleurenpalet, dragen bij aan de vreemde, onwereldse sfeer van de film. Maar het effectiefste middel is de ingetogen humor die Nölle inzet: je weet nooit precies of je nou moet lachen of huilen om Aloys’ wrede lot.