Deze vertoning is onderdeel van ons 75-jarig jubileum programma! Voor het volledig programma, klik hier!


Binnen het thema Autonomie draaien wij tijdens ons jubileum de tweedelige documentaire van Dick Proenneke, die in zijn film op zoek gaat naar complete autonomie door zijn oude leven achter te laten en in zijn eentje, zonder hulp van de moderne wereld, een nieuw leven op te bouwen.

In 1967 besloot een zekere Dick Proenneke op vijftigjarige leeftijd vervroegd met pensioen te gaan, met als doel de moderne wereld achter zich te laten en middenin de Alaskische wildernis een hut te bouwen. Waar hij aanvankelijk “slechts” anderhalf jaar deze nieuwe levensstijl zou beproeven, spendeerde Proenneke uiteindelijk de volgende dertig jaar van zijn leven in zijn zelfgebouwde hut, compleet geïsoleerd van beschaving. 

In deze tweedelige documentaire zien we op door hem zelf geschoten 8- en 16mm film hoe hij zijn imponerende houten villa bij elkaar zaagt en timmert, op jacht gaat, de omgeving verkent en de natuur en al haar harige bewoners bewondert. Verwacht een hypnotiserende kruising tussen een RTL klusprogramma en Into The Wild (door iemand die wél weet wat ie doet), onder bijstaan van een zalvend narratieve commentaar die in het geringst nog doet denken aan Bob Ross’ The Joy of Painting.

Ons jubileumprogramma is opgedeeld in decennia en thema’s, Alone in the Wilderness I + II is onderdeel van het Autonomie programma, klik hier voor de andere films binnen dit programma. 

eyJidWNrZXQiOiJjb250ZW50Lmhzd3N0YXRpYy5jb20iLCJrZXkiOiJnaWZcL1JpY2hhcmQtUHJvZW5uZWtlLTEuanBnIiwiZWRpdHMiOnsicmVzaXplIjp7IndpZHRoIjo4Mjh9fX0=
ATWT__.3287262.848×480
download