MAANDAG 19 OKTOBER | 22:00

     VRIJDAG 23 OKTOBER | 14:30

Regisseur Douglas Sirk

Cast Jane Wyman Rock Hudson Agnes Moorehead

Lengte 1 uur en 29 min.

Jaar 1955

Taal Engels

MET INTRODUCTIE DOOR NRC CORRESPONDENT BAS BLOKKER

Een hartverscheurend mooie aanklacht tegen de Amerikaanse mores uit de jaren 50 van regisseur Douglas Sirk. Het verhaal volgt de bloeiende liefde tussen een welgestelde weduwe (Jane Wyman) en haar knappe en aardse jongere tuinman (Rock Hudson).

Wanneer hun romance de minachting van haar kinderen en countryclubvrienden oproept, moet ze beslissen of ze haar eigen geluk nastreeft of een eenzaam, ingesloten bestaan voortzet ter wille van de goedkeuring van anderen.

Met de hulp van cinematograaf Russell Metty, doordrenkt Sirk bijna elk shot met een levendige en uitgesproken emotionele toon. All That Heaven Allows is een diepgevoelde film over klasse en conformiteit in het kleine Amerikaanse stadje. Een hoogtepunt van expressionistisch Hollywood-melodrama.

Maandagavond zal een inleiding (in het Nederlands) worden gegeven door Bas Blokker, NRC’s correspondent in de VS. Hij gaat refereren aan de strijd om de suburbs die nu gaande is in Amerika naar aanleiding van de verkiezingen. Trump refereert immers al een paar weken naar het bewaken van de ‘suburban lifestyle dream’ in zijn twitter-berichten aan huisvrouwen.

All That Heaven Allows wordt vertoond binnen de reeks Trumps America: A Suburban Lifestyle Dream | Moderne Klassiekers: oktober.

Met de Amerikaanse verkiezingen in aanloop (dinsdag 3 novermber al!), zet Kriterion de “suburban lifestyle dream” centraal in oktober. Het ziet ernaar uit dat de witte huisvrouwen uit Amerikaanse voorsteden de verkiezingsuitslag kunnen gaan bepalen. Niet voor niks tweet Trump in de aanloop naar de verkiezingen graag over het beschermen van deze suburban lifestyle dream. Lees meer .

allthatheaven
img_allthatheavenallows
large_all_that_heaven_allows_07_blu-ray_
All_That_Heaven_Allows_(1955)_trailer_1

Tijden en Tickets

Vrijdag 23 oktober
14:30