EENMALIGE VERTONING | ZONDAG 25 JUNI | 19:00

Regisseur Susan Glatzer

Lengte 88 minuten

Jaar 2017

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Alive and Kicking geeft de kijker een intieme insider’s view in de wereld van het swingdansen, door verhalen te vertellen van mensen die geïnspireerd werden om hun eigen leven te veranderen door het geluk wat ze vonden in de dans.

De film raakt ook aan de problematiek van de hedendaagse Westerse maatschappij: stress, stille wanhoop en een gebrek aan passie. De filmmaker, Susan Glatzer, pleit met deze verhalen voor een positievere levenshouding, en laat zien dat passie kan genezen en levens kan transformeren. Voor swingdansers maakt het niet uit wat voor moeilijkheden ze hebben in hun leven, als ze dansen zijn ze vervuld van geluk en opwinding. De meeste mensen beschouwen geluk als een passieve emotie: als er iets goeds gebeurt, zullen ze gelukkig zijn. Alive and Kicking laat zien dat we allemaal de mogelijkheid hebben om vreugde te ervaren, zelfs onder de slechtste omstandigheden, zodra we beseffen we dit geluk zelf kunnen creëren.

In maart dit jaar ging de documentaire in première in Texas, tijdens het South by Southwest-festival. De film kreeg een staande ovatie en werd ook door critici unaniem goed ontvangen. Wij gaan deze bijzondere film eenmalig draaien, en wel op zondag 25 juni om 19:00 uur. Mis ‘m niet!

ALIVE & KICKING still 1
ALIVE & KICKING still 2
DSC_2140-8
DSC_7115-1