ZONDAG 16 FEBRUARI | 15:00

Regisseur Leendert Roosenbrand

Cast Monic Hendrickx, René van 't Hof, Carry Tefsen

Lengte 90 min

Jaar 2020

Net na Valentijnsdag kunnen we eindelijk weer normaal doen: rozen verwelken, liefde is een slagveld, de eerste keer dat je seks had kon je er niets van en de laatste keer dat je de liefde bedreef kan je je allang niet meer herinneren. Maar hey, laten we het van de zonnige kant bekijken: liefde mag dan lijden zijn, maar dat levert wel prachtige verhalen op. Daarom hebben wij voor jou een bitterzoet programma samengesteld over de liefde & het noodlot met twee korte films, smakelijke verhalen en live muziek.

Ten eerste is er de voorpremière van de korte film 🍓 (Aardbei), een donkere comedy zonder dialoog met Carry Tefsen, Monic Hendrickx, René van ‘t Hof, Marijn Claes en Lowie van Oers. In 🍓 maken gasten en medewerkers van een smoezelig hotel kennis met het noodlot. Het noodlot is een oude dame die in de hotellobby achter een fruitautomaat zit. Onverschillig drukt ze op de knoppen en laat ze de afbeeldingen beslissen over leven en dood.

De andere korte film die we vertonen is ‘Hemelpoort’ van Mischa Dols en Chris de Krijger (als een man na een fataal ongeluk bij de hemelpoort arriveert, krijgt hij de mogelijkheid om een aardse herinnering opnieuw te beleven).

Na de voor-première van 🍓 is er een gesprek met Carry Tefsen, René van ‘t Hof, Lowie van Oers en Marijn Claes en de filmmakers. Nagesprekken kunnen echt dodelijk saai zijn, maar wij hebben Teun Grondman, dus dat wordt lachen, lekker awkward en ontzettend leerzaam, want dat begint ook met een L! 

Tussen de filmvertoningen door vertellen we (elkaar) noodlottige liefdesverhalen en is er live muziek van Saman Krielaart.

Ben je erbij? Waarbij? Aardbei!