ZONDAG 20 DECEMBER | 19:30

Regisseur Sean McAllister

Lengte 76 minuten

Jaar 2015

Taal Arabisch, Frans & Engels

Ondertiteling Engels

Rauw en ontluisterend familie-epos tegen de achtergrond van de Syrische burgeroorlog, die indirect maar genadeloos een gezin uiteenrukt

Gefilmd in meer dan 5 jaar, schetst “A Syrian Love Story” een ongelooflijke odyssee naar politieke vrijheid. Voor Raghda en Amer is het een reis van hoop, dromen en wanhoop: voor de revolutie, hun thuisland en elkaar. Raghda en Amer ontmoetten elkaar in de Syrische gevangenis vijftien jaar geleden en werden verliefd op elkaar. Zij waren beiden politieke gevangenen – Amer streed voor de Palestijnse vrijheid en Raghda was een Syrische revolutionair. Ze werden gefolterd in de gevangenis. Na hun vrijlating traden ze in het huwelijk. McAllister ontmoette Amer voor het eerst in 2009 en volgde dan vijf jaar het beladen leven van haar gezin. Na het schrijven van een boek over hun liefdesverhaal en ervaringen in de gevangenis, werd Raghda opnieuw gearresteerd en Amer achtergelaten om hun vier zonen alleen op te voeden.

Chris Kijne, interviewer, redacteur en buitenlandkenner komt een inleiding geven, onder meer bekend van 2Doc, Buitenhof, Met het Oog op Morgen, Gesprek of 2 en Tegenlicht.
Reserveren is nu mogelijk door te bellen naar 020 623 17 08.
Met Engelse ondertiteling | English subtitled