VRIJDAG 4 MAART | 17:10 

Regisseur Ann Hui

Cast Andy Lau, Deanie Ip

Lengte 118 minuten

Jaar 2011

Taal Cantonees

Ondertiteling Engels

 Land China

Onderdeel van focusprogramma Golden Horse:

CA logo

Chung Chun-to (Deanie Ip) werkt al jaren als dienstmeisje voor de familie van filmproducent Roger Leung. Nadat To een beroerte krijgt, biedt Roger aan om voor haar te zorgen. To slaat het aanbod af en vraagt om overgeplaatst te worden naar een verzorgingshuis. Roger schikt zich in haar wens, maar zoekt de oude dame zo vaak mogelijk op. Ze realiseren zich hoe afhankelijk ze van elkaar zijn geworden en dat ze een hele speciale band hebben.

A Simple Life berust op een waargebeurd verhaal en schetst een prachtig portret van twee compleet verschillende personen, en de manier waarop zij gevormd worden door het proces van ouder worden. De films is nergens te melodramatisch, maar altijd oprecht en aangrijpend. De film geeft een unieke en passende kijk op onvoorwaardelijke liefde, die de kijker hoop voor de toekomst geeft.

Ann Hui is een veelgeprezen regisseuse, producente, actrice en scenarioschrijfster uit Hongkong met een Chinese en Japanse achtergrond. Ze wordt beschouwd als de frontvrouw van de Hong Kong New Wave. Ze heeft meer dan twintig speelfilms op haar naam staan en staat bekend om de manier waarop ze sociale kwesties in haar films aankaart.

 

Tickets:

Vrijdag 4 maart | 17:10

A Simple Life_6294_1