MAANDAG 9 OKTOBER | 22:00 | €5,-

Regisseur Wes Craven

Cast Heather Langenkamp, Johnny Depp, Robert Englund

Lengte 91 minuten

Jaar 1984

Taal Engels

Tina rent door een tunnel een ketelhuis in en wordt achtervolgd door een verminkte man met een bruine hoed op en messen aan de vingers van zijn rechterhand. Net voordat ze aan flarden gesneden wordt, doet ze haar ogen open en is ze weer wakker. Dat haar nachthemd scheuren vertoont, maakt haar nog niet echt bang. Maar als ze dan hoort dat haar beste vriendin Nancy over exact dezelfde man heeft gedroomd, beginnen de zenuwen toch op te spelen. Is ze nog wel veilig in haar dromen?

Al snel blijkt dat ze niet de enige zijn: in Springwood, Ohio worden meerdere tieners in hun slaap geterroriseerd door een misvormde maniak met messenhandschoenen. Deze maniak is Freddy Krueger, een kindermoordenaar verantwoordelijk voor de dood van minstens 20 kinderen uit de buurt, die terugkomt om wraak te nemen op de kinderen van de groep ouders die het recht in eigen handen hebben genomen en hem levend verbrand hebben.

Het ogenschijnlijk simpele plot groeide dankzij de inventiviteit en regie van Wes Craven uit tot een werkelijk sinistere horrorfilm met bizarre vondsten en geniepige werkelijkheidsvalkuilen. Vermeende kindermoordenaar Freddy Krueger met zijn gestreepte trui werd een genre-archetype en de film werd meerdere malen opnieuw gemaakt, maar nooit zo goed als het origineel. Tevens het witte doek-debuut van Johnny Depp.

es8
es3
es7
Heart of Summer