MAANDAG 2 MAART | 22:00

& VRIJDAG 6 MAART | 14:30

Regisseur Charles Crichton

Cast Jamie Lee Curtis, Kevin Kline, John Cleese

Lengte 109 min

Jaar 1988

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

In A Fish Called Wanda (1988) is niet een bank of een juwelier het slachtoffer, maar trachten de rovers elkaar onderling de buit afhandig te maken.

John Cleese schreef samen met regisseur Charles Crichton zijn take op het heist-genre, na jaren grappen en grollen met zijn Engelse komediebende Monty Python. Daaruit voortvloeide A Fish Called Wanda (1988), met slechts Michael Palin als overgebleven Python. De cast wordt aangevuld door Amerikanen Jamie Lee Curtis en Kevin Kline. Een Brits-Amerikaanse hybride dus.

Cleese’s naam op het filmaffiche doet al vermoeden dat het hier niet gaat om een klassieke heist-film, vol spanning en actie. Het onberispelijke vakmanschap zit hem dit keer wellicht niet in de roof, maar in het holderdebolder heen en weer springende schouwspel tussen vier dieven die elkaar voortdurend in het ootje willen nemen om er vervolgens zelf vandoor te gaan met de buit. Reken op fysieke en, voor de acteurs, schaamtevolle humor, gedipt in een pittige heist-saus.

Deze film is deel van de Moderne Klassieker reeks in maart: VIS.

Hoewel wij ons het liefst zo dicht mogelijk bij het water nestelen, kunnen we er nooit echt lang in blijven – ja, alleen in bad. Het échte water, dat is het rijk van de vis – in de breedste zin van het woord. Het is het rijk van het zeezoogdier en van het plankton en het koraal en het blikje en het plastic flesje en de oude fiets. Lees meer over het programma hier .

MV5BMTgwOTUyOTkxN15BMl5BanBnXkFtZTcwMTg3NzYzNA@@._V1_
MV5BMTYxODg0Njk2MF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTk3NzYzNA@@._V1_SY1000_CR0,0,667,1000_AL_
MV5BMTczNTk0ODg1MV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTg3NzYzNA@@._V1_
MV5BNWFiZTdiMDgtODBiNy00YWZhLWFkYzEtZDg2ZGIwNDAxOTEzXkEyXkFqcGdeQXVyOTc5MDI5NjE@._V1_
MV5BMTMwOTgxMjU5NV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzg3NzYzNA@@._V1_
MV5BMTMwNzIxMTk5Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjg3NzYzNA@@._V1_