MAANDAG 18 APRIL | 18:00 | €5,-

Facebook-event   

“De Zweef” wordt ook wel gezien als het kloppend hart van de Parade. Midden op het terrein van dit rondtrekkend theaterfestival staat “de Zwerver” een oude, klassieke zweefmolen. “De Zweef” is niet weg te denken van de Parade, zonder “Zweef” geen Parade.

“Zweven is leven” is een independent filmproductie en tevens de debuutfilm van cameraman Boris Klatser en levenskunstenaar Bart Vermaten. In de documentaire volgen ze het reilen en zijlen van Arend Boon en Bernhard Blik, “De goden van de parade”. Het resultaat is een prachtige film over een oude zweefmolen, die gedoemd was tot de brandstapel en uiteindelijk het kloppend hart van theater festival “De Parade” is geworden. Het is een film van hoogwaardige kwaliteit waarin, humor, passie, toeval, romantiek en vooral heel veel fanatieke zweeftypes je aan het eind van de film de zaal met een smile zullen doen verlaten. In een tijd waarin niets meer zeker lijkt te zijn zorgt “Zweven is leven” voor een heerlijk “feelgood” moment.

Eenmalig te zien bij Kriterion, voor maar 5 euro. Bovendien is er voorwoord van Kluun en een Q&A naderhand met niemand minder dan Bart Vermaten en de Goden van de Parade, Bernard & Arend.