PI (1998) | 19:20

CUBE (1997) | 21:10 

Georganiseerd door Helena

‘Heb je een wiskunde deficiëntie nodig voor jouw vervolgopleiding? Of heb je interesse in wiskunde en wil je jouw kennis bijspijkeren? Volg dan de Zomercursus Wiskunde!’ – Universiteit van Amsterdam

Word jij ook helemaal warm van deze zin? Heb jij geen wiskunde knobbel maar wil jij jezelf wel uitdagen? Of heb je wel een wiskunde knobbel maar heb je er toch voor gekozen om filosofie te studeren? Op 24 augustus kan je in Kriterion je wiskunde knobbel weer stimuleren of uitdagen. Deze zomeravond staat namelijk in het teken van: logica, puzzels en figuren. Voor de een misschien traumatisch, voor de ander een opluchting. Sidenote: Bij dit evenement kan je geen wiskunde deficiëntie halen en het is op geen enkele manier verbonden aan de zomercursus wiskunde van de UvA. 

In de films Pi (1998) en Cube (1997) speelt wiskunde een grote rol. Beide geven ze wiskunde aan als de oplossing, waarbij er ook nog sprake is van een dodelijke afloop. Voorafgaand aan de films wordt er een mini-kangaroo wedstrijd gespeeld, in teams, zowel in het Engels als in het Nederlands. Er valt zelfs een wiskunde prijs te winnen. De toets is gebaseerd op basisschool niveau, dus niemand hoeft zich onzeker te voelen. 

Klik hier voor alle zomeravonden in Kriterion.


Pi (1998)

Tijd tba | Engels gesproken

Een paranoïde wiskundige bouwt een supercomputer die vragen over het bestaan van de mensheid zou kunnen beantwoorden. Een uitvinding die voor zowel de orthodox-joodse wereld als het bedrijfsleven van grote waarde blijkt te zijn.

info + tickets –> 


Cube (1997)

Tijd tba | Engels gesproken

Zes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.

info + tickets –>