DONDERDAG 29 MAART | VANAF 18:00

“Ware kennis bestaat erin te weten dat men niets weet.”
– Socrates

En dus richt Waardeloos zich op het stellen van de juiste vragen. Wat vinden we nu écht waardevol? Als je het aan Kriterion en brouwerij De Prael vraagt hoeven ze niet lang na te denken: zij zetten hun medewerkers in hun waarde. Kriterion stelt studenten in staat om onafhankelijk en zonder leidinggevenden in hun eigen studiekosten te voorzien, terwijl ze tegelijkertijd ervaring opdoen in het collectief runnen van een eigen bedrijf. De Prael geeft mensen die om wat voor reden dan ook niet aan de bak komen een kans, en laat zien dat het niet aan hen schort, maar dat het de arbeidsmarkt is die op een afstand geraakt is. Prachtige voorbeelden van sociaal-maatschappelijke waardecreatie waarbij financiële zelfvoorziening vermeerderd wordt met een niet in geld uit te drukken impact.Op 29 maart faciliteren we vanaf 18.00 uur een goed gesprek over waarde zoals het een samenwerking met studenten en brouwers betaamt: met een stevig glas bier! In de kleine foyer van Kriterion neemt Brouwerij De Prael alle taps over, draaien Kriteriërs plaatjes en verzorgt Waardeloos de catering. Opdat we samen met jullie kunnen proosten op een waardige avond!

Voor filmliefhebbers heeft Waardeloos een selectie van drie korte films geselecteerd waarin pijnlijk blootgelegd wordt hoe in het bedrijfsleven het begrip ‘waarde’ wel een bredere definitie kan gebruiken. Om het gesprek te voeren, maar ook om een stevige munt uit de avond te slaan. Het filmticket dat slechts €5 kost, Cinevillers zelfs gratis, is namelijk tevens inwisselbaar voor een gratis Praelbiertje! Als je dat niet kan waarderen, weten we het ook niet meer.

Film line-up
1. Red-end and the Factory Plant (regie Robin Noorda & Bethany de Forest)
2. Accumulate (regie eddie d)
3. NTR Kort: Succes (regie Diederik Ebbinge)

Voor wie de smaak te pakken heeft: voor elke verkochte liter bier op de tap-takeover schenkt Waardeloos gratis een halve liter aan haar bezoekers tijdens haar overige events, zoals Constructief Radicaliseren Idéfix, op 31 maart. Check vooral de Facebook van Waardeloos, want er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

29 maart dus, pompen we wat leven in de brouwerij. Kriterion X Waardeloos X Brouwerij De Prael Tap-takeover. Wij hebben er zin in!