DONDERDAG 7 DECEMBER | 19:15 | COMBITICKET €15,-

Op donderdag 7 december vertonen we een exclusieve voorpremière van The Disaster Artist, de nieuwe film van James Franco, en gelijk daarna kun je collectief genieten van het inmiddels legendarische The Room van Tommy Wiseau! Om 19:15 uur beginnen we met The Disaster Artist, en om 22:00 uur draaien we The Room. Tussen de films door is er, voor de ekte ekte fans, een heuse pubquiz met duizelingwekkende prijzen!

Pubquiz | 21:00 uur

Kriterion trommelt alle fans van The Room op om te testen wie de meeste feitjes over Tommy en zijn films kan vertellen. Om 21:00 zal er een pubquiz starten in ons café met prijzen die je niet wilt missen. Denk jij samen met je vrienden de meeste quotes op te kunnen dreunen, het beste lepels te kunnen gooien naar het scherm, of neem jij ook altijd een bos rozen mee naar bed als je met je partner de liefde gaat bedrijven? Don’t just be a little chicken (cheep cheep cheep cheep cheep) en schrijf je nu in door een mail te sturen naar [email protected] met daarin: de naam van je team en het aantal personen dat meedoet met jouw team (max. 5 deelnemers per team).

The Disaster Artist vertelt het verhaal achter het 2003 uitgebrachte The Room, de cultklassieker die weleens de Citizen Kane van de slechte films genoemd wordt. De regie van de film is in handen van James Franco, die tevens de rol van Tommy Wiseau speelt in de film.
De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit 2003, toen Tommy Wiseau, een onafhankelijke filmmaker zichzelf vanuit het niets lanceerde in de filmwereld Hij schreef, regisseerde en produceerde het romantische drama The Room, een film over een spaak gelopen driehoeksverhouding. De raadselachtige Wiseau, met zwart geverfd haar en een zwaar accent, werd in Hollywood berucht nadat hij een billboard had opgehangen op Highland Avenue om zijn $6 miljoen kostende ego-project te promoten. De cast van The Disaster Artist bestaat uit Dave Franco als Greg Sestero, James Franco als Tommy Wiseau, Seth Rogen als Sandy Schklair en Alison Brie speelt de rol van Amber.